Mijn eerste jaar bij BVCM

mijn-eerste-jaar-bij-bvcm-mitchellNa zes maanden in het buitenland te hebben gezeten, kwam ik begin augustus 2019 terug in Nederland. Ik had net mijn master in Beleid, Communicatie & Organisatie (BCO) aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en was klaar voor mijn eerste ervaring met het bedrijfsleven. Al snel kwam BVCM op mijn pad.

Met mijn Bachelor in Sociologie en mijn master in Beleid, Communicatie en Organisatie (BCO) verwachtte ik niet te gaan werken op de afdeling Outsourcing Debiteurenbeheer. Toch ben ik ontzettend blij met de gemaakte keuze. BVCM bood mij, zonder dat ik enige ervaring had, de handvatten om mijzelf te ontwikkelen. Van twee kanten zijn we er met open vizier in gegaan, als het niet zou matchen was dat geen enkel probleem.
Het team

Ik ben werkzaam op de afdeling Outsourcing Debiteurenbeheer. Ons team bestaat uit enthousiaste mensen die kunnen leren van mensen die al jarenlang in het ‘credit management’ vak zitten. De sfeer is open en gezellig, maar we blijven ook kritisch naar elkaar. Je moet immers van je collega’s leren, zowel goed als slecht. Als iemand een fout maakt moeten we er als team voor zorgen dat diezelfde fout niet nogmaals wordt gemaakt. Dit kan alleen maar als we hier eerlijk naar elkaar over zijn.

 

Mijn werkzaamheden

In mijn functie help ik bij het opstarten van nieuwe projecten, heb ik contact met onze relaties en stuur ik collega’s uit mijn team aan. Daarnaast voer ik zelf ook werkzaamheden uit die bij debiteurenbeheer horen zoals het telefonisch en per e-mail benaderen van debiteuren. Als afdeling voeren wij voor onze partners het debiteurenbeheer uit. Zeker aan het begin van een nieuw project vind ik het belangrijk om zelf in de portefeuille te werken. Met deze ervaring brengen we structuur aan in de werkzaamheden die de portefeuille ons biedt. Doordat ik ervaring heb opgedaan binnen de portefeuille kan ik mijn collega’s beter aansturen en zorgen wij als team voor het beste resultaat.

Werken bij BVCM

Tijdens mijn eerste jaar heb ik een flinke groei én ontwikkeling doorgemaakt. Bij BVCM heb je ontzettend veel contact met debiteuren, waardoor je onder andere betoogvoering leert. Daarnaast ontwikkel je om goed te luisteren naar wat de andere persoon zegt, hierop te anticiperen en te reageren. Bij BVCM staan de mensen in een leidinggevende functie niet op een voetstuk, waardoor zij erg toegankelijk zijn om eenieder te helpen. Het aandragen van nieuwe ideeën en het kritisch zijn op bestaande werkwijzen wordt ook gewaardeerd. Bij BVCM willen we elke dag een beetje beter zijn en dat kan alleen door te blijven ontwikkelen, zowel als individu als op organisatieniveau.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Ben je benieuwd naar de kansen die BVCM jou kan bieden? Bekijk dan onze vacatures!