Training: Juridische aspecten van debiteurenbeheer

Ontdek de wereld achter veel processen binnen de organisatie en specifiek binnen credit management. Juridische aspecten zijn een grote bepalende factor in het zaken doen tussen leverancier en klant.  Door de gehele cyclus en customer life cycle heen hebben we te maken met wet- en regelgeving. Of het gaat om overeenkomsten en toepasselijkheid van leveringsvoorwaarden of het incasseren van vorderingen, er zijn altijd regels die we in acht moeten nemen.

juridische-aspecten-van-debiteurenbeheer

Voor wie?
Voor alle medewerkers van afdelingen Incasso, Collections, Sales & Accountmanagement. Deze training is er voor iedereen die zich afvraagt: Hoe hanteert mijn organisatie regels ten aanzien van overeenkomsten en algemene leveringsvoorwaarden? Welke informatie is er beschikbaar? Op basis van welke regelgeving kan ik de kredietwaardigheid van mijn prospects en klanten inschatten? Hoe incasseer ik een vordering en welke mogelijkheden heb ik wanneer ik op een andere wijze dan minnelijke incasso mijn vordering wil verhalen?
 
Doel van de training
Na deze training kun je de meest voorkomende juridische termen in de juiste context plaatsen. Je bent sparring partner voor juristen en incasserende instanties. Je begrijpt hun taal en bent in staat om essenties te beoordelen. Je bent in staat om met voldoende juridische bagage een realistisch gesprek aan te gaan met jouw debiteuren, waarbij je weet wat je kan stellen en wat niet.

Wat leer je?

Je leert wat de rol is van algemene leveringsvoorwaarden en hoe jouw organisatie om dient te gaan met contractuele afspraken.  Je leert de verschillende rechtsvormen en de consequenties voor Credit Management. Je leert wat publicatieplicht inhoudt en kan dit vertalen naar krediet- en verhaalsinformatie. Je leert welke incasserende instanties er zijn en wat hun mogelijkheden en beperkingen zijn, hoe je deze partijen kan aansturen en monitoren en je leert met deskundigen te overleggen wat effectieve en efficiënte incasso acties zijn, minnelijk, gerechtelijk en executoriaal. Als laatste onderwerp leer je wat insolventie en schuldhulpverlening betekent en weet hoe te handelen in dit soort situaties.