close
Een nieuwe innovatieve methode, levert voor jouw financieel SSC 75% kostenreductie op
Als Financial Shared Service Center (FSCC) specialist komt Carina van Reeven vaak in contact met CFO's en andere DMU's.
 
Uit deze gesprekken blijkt dat veel mensen het vaak lastig vinden om een succesvol FSCC te realiseren. Henk, CEO van een grote investeringsmaatschappij kan zich bijvoorbeeld lastig voorstellen wat een FSSC daadwerkelijk kan opleveren. “Met een FSSC 75% kostenreductie in 3 jaar tijd realiseren? Dat heb ik nog nooit gezien”, zei Henk, CEO van een grote investeringsmaatschappij, tegen me, toen ik hem vanochtend sprak (Carina van Reeven).
 
Hij kon zich niet voorstellen dat het mogelijk was. En dat is logisch ook, want tot voor kort waren deze resultaten nog niet beschikbaar voor bedrijven vanaf 1000 medewerkers, terwijl dat bij multinationals al vele jaren het geval is. In de praktijk bereiken daardoor veel CEO’s nog niet hele grote resultaten met hun FSSC. Onderzoek laat zien dat bij 80% van de FSSCs de ontwikkeling stokt en de ambitieuze resultaten uitblijven, terwijl de potentie ervan vele malen groter is.
 
En daar zijn goede redenen voor. De reden waarom kleinere organisaties deze grote resultaten niet bereikten, was omdat het aan 2 belangrijke factoren ontbrak.
 
In de eerste plaats was de nodige IT niet beschikbaar. De IT die nodig is voor een FSSC was 10 jaar geleden alleen rendabel voor multinationals. De grote verandering die recent plaatsgevonden heeft, is dat de kosten van IT nu nog maar een fractie zijn van wat ze vroeger waren. Hierdoor is ook voor het grootbedrijf beschikbaar gekomen wat vroeger alleen in multinationals mogelijk was: een kostenreductie tot 75% te realiseren.
 
Maar IT is daarbij niet het enige. Doorslaggevend zijn vooral de kennis en vaardigheden om de kostenreductie daadwerkelijk te implementeren. Vroeger was altijd een team van consultants nodig om kostenreductie te realiseren. De kosten daarvan waren zo hoog, dat het alleen voor multinationals renderend was.
 
Maar ook dit is veranderd. Een nieuwe, door Carina van Reeven zelf ontwikkelde, innovatieve methode maakt deze kennis nu ook rendabel voor het grootbedrijf. Deze methode is gebaseerd op de kennis en ervaring van multinationals, in combinatie met moderne leer- en implementatietechnieken. Met deze methode heb je niet een team van consultants nodig maar leer je zelf hoe je een FSSC implementeert, waardoor de kosten vele malen lager zijn geworden.
 
Met deze nieuwe innovatieve methode is 75% kostenreductie in 3 jaar tijd wel degelijk voor ieder FSSC bereikbaar!

 
Meer lezen & aanmelden Masterclass
 
  • Carina van Reeven
  • BVCM