close
Een nieuwe innovatieve methode, levert voor jouw financieel SSC 75% kostenreductie op
Als Financial Shared Service Center (SCC) specialist komt Carina van Reeven vaak in contact met CFO's en andere DMU's in haar vakgebied.

Uit vele gesprekken blijkt dat veel mensen het vaak lastig vinden om een succesvol financieel SCC te realiseren. Henk, CEO van een grote investeringmaatschappij kan zich bijvoorbeeld lastig voorstellen wat een financieel SSC daadwerkelijk kan opleveren. “Met een financieel SSC 75% kostenreductie in 3 jaar tijd realiseren? Dat heb ik nog nooit gezien”, zei Henk, CEO van een grote investeringsmaatschappij, tegen me, toen ik hem vanochtend sprak (Carina van Reven).

Hij kon zich niet voorstellen dat het mogelijk was. En dat is logisch ook, want tot voor kort waren deze resultaten nog niet beschikbaar voor bedrijven vanaf 1000 medewerkers, terwijl dat bij multinationals al vele jaren het geval is. In de praktijk bereiken daardoor veel CEO’s nog niet hele grote resultaten met hun financieel SSC. Onderzoek laat zien dat bij 80% van de financieel SSCs de ontwikkeling stokt en de ambitieuze resultaten uitblijven, terwijl de potentie ervan vele malen groter is.

En daar zijn goede redenen voor. De reden waarom kleinere organisaties deze grote resultaten niet bereikten, was omdat het aan 2 belangrijke factoren ontbrak. In de eerste plaats was de nodige IT niet beschikbaar. De IT die nodig is voor een financieel SSC was 10 jaar geleden alleen rendabel voor multinationals. De grote verandering die recent plaatsgevonden heeft, is dat de kosten van IT nu nog maar een fractie zijn van wat ze vroeger waren. Hierdoor is ook voor het grootbedrijf beschikbaar gekomen wat vroeger alleen in multinationals mogelijk was: een kostenreductie tot 75% te realiseren.

Maar IT is daarbij niet het enige. Doorslaggevend zijn vooral de kennis en vaardigheden om de kostenreductie daadwerkelijk te implementeren. Vroeger was altijd een team van consultants nodig om kostenreductie te realiseren. De kosten daarvan waren zo hoog, dat het alleen voor multinationals renderend was.

Maar ook dit is veranderd. Een nieuwe, door Carina van Reeven zelf ontwikkelde, innovatieve methode maakt deze kennis nu ook rendabel voor het grootbedrijf. Deze methode is gebaseerd op de kennis en ervaring van multinationals, in combinatie met moderne leer- en implementatietechnieken. Met deze methode heb je niet een team van consultants nodig maar leer je zelf hoe je een financieel SSC implementeert, waardoor de kosten vele malen lager zijn geworden.

Met deze nieuwe innovatieve methode is 75% kostenreductie in 3 jaar tijd wel degelijk voor ieder financieel SSC bereikbaar!

Online Masterclass Shared Service Center

De afgelopen jaren heeft Carina van Reeven als toonaangevende financieel SSC-expert veel ervaring en inzicht gekregen in de werkende factoren van een goedlopend financieel SSC. Met een zee aan ervaring en expertise , opgedaan bij grote, internationale bedrijven, denkt Carina graag met je mee over de kansen die je hebt om op korte termijn te besparen en te versnellen in je financieel SSC. Haar kennis draagt ze graag aan je over in deze Masterclass op donderdag 2 juli van 08.00 uur tot 10.00 uur. 

In deze Masterclass leer je onder andere:

  • Hoe je een optimaal financieel SSC realiseert dat door medewerkers gedragen wordt;
  • 3 manieren om als financieel SSC met minimale middelen maximale waarde te leveren voor de interne klanten en de totale onderneming;
  • Welke fouten je moet vermijden bij het benutten van IT zodat processen optimaal gaan functioneren.

Aanmelden Masterclass

Je kunt je aanmelden via de onderstaande buttonDeelname aan deze webinar is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.
 
Aanmelden Masterclass
 

Over Carina van Reeven

Carina van Reeven helpt sinds 2002 haar klanten om aansprekende resultaten te boeken met hun financieel shared service center (FSSC). Ze is auteur van het boek ‘Het succes van shared service? Jij!’ en dé expert voor financieel shared service centers in Nederland. 
 
Tot haar klantenkring horen Scandinavian Tobacco Group, Joust, Dura Vermeer Bouw en Vastgoed, Alpheios, Hago, Assist, Vebego International, BAM Bouw en Vastgoed, Brocacef/Mediq, AkzoNobel, Thales, BAM Techniek, EVO, HTM, Connexxion/Transdev. Over haar resultaten en aanpak zijn artikelen gepubliceerd op LinkedIn, CFO.nl, FM.nl en het Controllers magazine. Ook is ze een zeer gewaardeerd spreker en trainer over dit onderwerp.

Contactgegevens Carina van Reeven

E-mail: carina@sharedservicegids.nl
Telefoonnummer: 06 51 098 765

  • Carina van Reeven
  • BVCM