Snelle Betalingen Aan Het Mkb
Eerder dit jaar nam MKB-Nederland al initiatief om grote bedrijven te stimuleren MKB-leveranciers sneller te betalen. Het MKB is sterk afhankelijk van liquiditeit om te kunnen ondernemen, wat kleine bedrijven dus ook kwetsbaar maakt en kan belemmeren in hun groei. MKB-Nederland opende niet alleen een meldpunt voor late betalingen, maar zette ook een zwarte lijst met notoire wanbetalers op.

Naast dit meldpunt sluiten ook steeds meer organisaties zich aan bij Betaalme.nu. Dit is een initiatief vanuit het bedrijfsleven, dat zich richt op het realiseren van een snellere toegang tot liquiditeit voor het MKB. Vandaag werd bekend dat Schiphol, PGGM, Group Rabobank en Havenbedrijf Amsterdam zich hebben aangesloten tot het initiatief. Naast deze nieuwe toetreders sloten o.a. Heineken Nederland, Randstad, Jumbo, FrieslandCampina, KPN, NS en TomTom zich al aan betaalme.nu.

Het doel van Betaalme.nu is om binnen een periode van vijf jaar, minstens de helft van de 1000 grootste Nederlandse organisaties mee te laten doen en daardoor circa € 2,5 miljard uit openstaande facturen vrij te maken voor het MKB.
  • 13 October 2017
  • Credit Expo