Overslaan naar inhoud

FAQ - Bekijk onze veelgestelde vragen

Ik heb BVCM aangeschreven per e-mail / per post, maar ik heb geen reactie gekregen, wat nu?
Het kan helaas gebeuren dat uw brief of e-mail niet aankomt. Om er zeker van te zijn of wij uw schrijven hebben ontvangen, kunt uw altijd contact met ons opnemen. U kunt op verschillende manieren contact opnemen met BVCM. Let op: houd altijd uw dossiernummer bij de hand of vermeld deze in uw e-mail/brief.
 
Telefonisch
Op werkdagen kunt u tussen 09:00 en 17:30 uur telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer +31(0)88 889 78 00. 
 
E-mail
U kunt per e-mail contact opnemen op het volgende e-mailadres: incasso@bvcm.com. Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren op uw e-mail. Houd er rekening mee dat we bij complexe zaken dit streven niet altijd halen. 
 
Postadres
U kunt uw brief per post sturen naar:
 
BVCM
Postbus 12347
1100 AH Amsterdam
 
Bedrijfsgegevens
 
BVCM
Hessenbergweg 83
1101 CX Amsterdam
 
KvK-nummer: 34277934 0000
Btw-nummer: 8182.02.579.B.01
 
IBAN-nummer:  NL17ABNA0624668517   
BIC: ABNANL2A
T.n.v: Stichting Derdengelden BVCM B.V.
Heeft u een opmerking of suggestie?
Wij staan altijd open voor suggesties of opmerkingen die ons kunnen helpen om onze dienstverlening te verbeteren. U kunt uw opmerking of suggestie sturen naar: info@bvcm.com.
Wat heeft BVCM nodig om een incassoprocedure te kunnen opstarten?

Graag ontvangen wij van u een kopie van de factuur, van een opdrachtbevestiging of van het contract en uw algemene leveringsvoorwaarden. Ook ontvangen wij graag eventuele relevante correspondentie met de debiteur in kwestie. 

Welke kosten voegt BVCM aan mijn factuur toe?
BVCM verhoogt uw vordering met rente en incassokosten zoals vastgelegd in uw leveringsvoorwaarden. Indien deze voorwaarden ontbreken, brengen wij de kosten in rekening conform de wettelijke normen.
Wat houdt no cure no pay-incasso in?

BVCM hanteert in het minnelijke incassotraject het no cure, no pay principe. Dit betekent dat u geen kosten betaalt voor onze dienstverlening als blijkt dat de vordering, wegens gebrek aan verhaalbaarheid, niet geïncasseerd kan worden. De kosten die wij maken voor het incasseren van uw vordering verhalen wij op de debiteur door middel van incassokosten. Uw debiteur is tenslotte degene die zijn betalingsverplichting niet is nagekomen - niet u.

Hoe word ik op de hoogte van mijn dossier gehouden?

Als klant ontvangt u van BVCM een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u 24/7 online de actuele status van uw dossier kunt volgen. Daarnaast krijgt u een vaste contactpersoon toegewezen die u desgevraagd informeert over het verloop van de zaak en bij wie u terechtkunt met al uw vragen of aanvullende informatie.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder?

Een incassobureau probeert een openstaande vordering te innen zonder juridische stappen. Een deurwaarder daarentegen heeft wettelijke bevoegdheden, zoals dagvaarden of beslag leggen, en wordt meestal pas ingeschakeld ná een gerechtelijke uitspraak.

Hoe verloopt een incassoprocedure bij de rechtbank?

Als uw debiteur ook na aanmaningen en sommaties niet betaalt, is het mogelijk een gerechtelijke procedure op te starten. Hieronder vindt u een uitleg over hoe dat in zijn werk gaat.

Dagvaarding
De incassoprocedure begint met een dagvaarding. Een dagvaarding is een officieel document waarin uw debiteur (in het juridisch jargon ‘gedaagde’ genoemd) kan zien wat de eis is en op welk moment hij zich voor de rechter moet verantwoorden. De dagvaarding moet door een deurwaarder aan de gedaagde worden uitgereikt.

Conclusie van antwoord 
In de dagvaarding staat een datum genoemd (de ‘roldatum’ of ‘zittingsdatum’) waarop de gedaagde uiterlijk moet reageren op de dagvaarding. De gedaagde kan dit meteen doen, maar hij mag ook uitstel vragen. De reactie van de gedaagde op de dagvaarding noemt men de ‘conclusie van antwoord’. In de conclusie van antwoord kan de gedaagde zijn verweer (verdediging) op de vordering naar voren brengen. De gedaagde kan dit mondeling op de zitting doen. Als de gedaagde mondeling verweer voert, dan wordt het verweer officieel schriftelijk vastgelegd in een proces-verbaal, waarvan de eiser een afschrift ontvangt.

In de praktijk komt het echter vaker voor dat de conclusie van antwoord schriftelijk wordt ingediend. Het gaat dan dus om een schriftelijke reactie van de gedaagde op de vordering zoals die in de dagvaarding omschreven staat. Het kan zijn dat de gedaagde vindt dat hij ook iets van u te vorderen heeft. Dit wordt een ‘eis in reconventie’ genoemd. De rechter doet dan in één zaak uitspraak in beide geschillen.

Verstekvonnis 
Als een gedaagde niet komt opdagen en ook niet schriftelijk reageert, zal de rechter binnen een bepaalde termijn een verstekvonnis wijzen. In het verstekvonnis zal de rechter hoogstwaarschijnlijk de eis toewijzen. Tot aan het moment van de uitspraak van het verstekvonnis kan de gedaagde alsnog besluiten te reageren op de dagvaarding. Dit wordt het ‘zuiveren van het verstek’ genoemd. De procedure zal dan toch voortgezet worden. Ook is het mogelijk dat de gedaagde ‘verzet instelt’ tegen het verstekvonnis. De gedaagde partij moet dan een verzetsdagvaarding bij de eiser uit laten brengen door de deurwaarder. Deze dagvaarding wordt gezien als de conclusie van antwoord en de procedure wordt dan ook voortgezet.

Conclusie van repliek / conclusie van dupliek / comparitie van partijen
Als de gedaagde een conclusie van antwoord heeft genomen (anders gezegd: als hij schriftelijk of mondeling heeft gereageerd), dan kan de procedure op een van onderstaande wijzen worden voortgezet. De rechter bepaalt welke.

Er volgt een schriftelijke voortzetting van de procedure. U mag als eiser weer schriftelijk reageren op de conclusie van antwoord. Deze reactie heet de ‘conclusie van repliek’. Daarna mag de gedaagde ook nog een keer schriftelijk reageren. Dit noemt men de ‘conclusie van dupliek’. De rechter zal deze stukken bestuderen en laten weten of hij daarmee voldoende informatie over de zaak heeft om een vonnis te wijzen of dat hij beide partijen toch nog bij zich roept om de zaak toe te lichten. 
Er volgt een ‘comparitie van partijen’. Dat is een zitting waarbij beide partijen moeten verschijnen om nadere inlichtingen over de zaak te geven en om te proberen tot een schikking te komen. Als partijen een schikking overeenkomen, dan wordt dit vastgelegd in een proces-verbaal. Als de gemaakte afspraken door een van beide partijen niet wordt nagekomen, dan heeft het proces-verbaal dezelfde werking (hetzelfde gewicht) als een vonnis. Wordt er geen schikking getroffen, dan zal de rechter een vonnis wijzen. In veel gevallen zal dit een eindvonnis (een definitief eindoordeel) zijn, maar ook een tussenvonnis is mogelijk. In een tussenvonnis kan bijvoorbeeld de rechter de opdracht geven om extra bewijs te leveren. Na uitvoering van de bewijsopdracht zal de rechter alsnog een eindvonnis wijzen.

Eindvonnis
Aan het eind van een procedure doet de rechter uitspraak. Deze uitspraak wordt vastgelegd in een eindvonnis. Het vonnis wordt schriftelijk aan beide partijen toegezonden, zodat u hiervoor niet opnieuw naar de rechtbank hoeft te komen.

Hoger beroep
Mocht een van de partijen het niet eens zijn met het eindvonnis, dan kan die partij hoger beroep instellen bij het Hof tegen de beslissing van de rechter. Hoger beroep is echter alleen mogelijk tegen een vordering hoger dan € 1.750,-. Hoger beroep dient te worden ingesteld binnen drie maanden nadat de rechter het eindvonnis heeft uitgesproken. Het hoger beroep dient volgens de wet behandeld te worden door een advocaat.

Hoe snel kan ik starten met e-invoicing en digitaal factureren?

Start binnen 2 weken met wereldwijd elektronisch factureren via e-invoicing
Binnen slechts 2 weken factureert u wereldwijd volledig digitaal dankzij onze geavanceerde e-invoicing software. In deze periode realiseren wij de koppeling met uw boekhoudpakket – zoals Exact, AFAS of Twinfield – en richten wij het e-facturatieplatform volledig in op basis van uw specifieke wensen en eisen. Of u nu via Peppol factureert of internationaal zaken doet, wij zorgen voor een naadloze implementatie van uw e-facturatieproces.

Kan ik met elektronisch factureren zorgeloos factureren via verschillende platforms van aanbieders als Basware, Zoomit et cetera?

Ja, absoluut – bij wijzigingen in uw facturatieproces voeren wij direct de benodigde aanpassingen door.
Met BVCM profiteert u van een zorgeloze overstap naar e-facturatie. Wij beheren en optimaliseren uw volledige elektronische factureringsproces, inclusief updates, koppelingen met uw boekhoudpakket en ondersteuning bij factureren via Peppol of andere e-invoicing netwerken. Zo houdt u focus op uw corebusiness, terwijl wij u volledig ontzorgen op het gebied van digitaal en internationaal factureren.

Ik stuur nu al mijn facturen als pdf. Dat is toch ook elektronisch factureren?

Nee, dat betreft digitaal factureren. Dat is één van de opties, maar elektronisch factureren via BVCM biedt aanzienlijk meer verzendmogelijkheden. U kunt uw facturen verzenden in het formaat en via het kanaal dat uw klant wenst — of dat nu als XML-bestand, pdf, via scan & herken, of via een facturatieplatform is, zoals Basware of Zoomit. Daarbij is het goed om te weten dat de regels voor e-facturatie steeds strenger worden, met name vanuit de overheid en grote afnemers. Een eenvoudige pdf voldoet vaak niet meer aan deze eisen: het is niet veilig, eenvoudig te manipuleren en ondersteunt geen elektronische handtekening die de echtheid van de factuur garandeert. Elektronisch factureren via BVCM is toekomstbestendig én compliant.

Is het mogelijk om bij elektronisch factureren ook een betaallink mee te sturen, zodat mijn klant direct online kan betalen?

Ja, dat is mogelijk – u kunt zelfs betaallinks personaliseren op basis van klanttype.
Onze e-invoicing software biedt geavanceerde opties om betaallinks automatisch te genereren en te differentiëren per klantsegment. Of u nu werkt met nationale of internationale B2B-klanten, met elektronisch factureren via BVCM stemt u het volledige facturatieproces af op de wensen van uw klanten – inclusief betaalgedrag, taalvoorkeur en platform (zoals Peppol of Basware)..

Ik ben zzp'er, hebben jullie een opdracht voor mij?

Je kunt je als zzp’er inschrijven via 

Klik hier op de button ‘Ik zoek een opdracht’. Vervolgens krijg je in het sollicitatieformulier eerst de gelegenheid om te vertellen hoe jouw volgende opdracht eruit moet zien, middels een invulveld. Vervolgens kun je al jouw ervaring(en), kennis en wensen aanvinken, om ons een zo compleet mogelijk beeld van jou te geven.

Jouw gegevens worden vervolgens opgeslagen in ons systeem. Zodra wij een geschikte match hebben gevonden, nemen we contact met je op.

Waar kan ik mijn gegevens achter laten?
Via het sollicitatieformulier op www.bvcm.com/nl/careers krijg je eerst de gelegenheid om te vertellen hoe jouw volgende uitdaging eruit moet zien, middels een invulveld. Vervolgens kun je later in het formulier jouw ervaring, kennis en wensen aanvinken, om ons een zo compleet mogelijk beeld te geven.


Zodra wij een passende baan/opdracht voor je hebben gevonden, nemen we contact met je op.

Hoe kan ik solliciteren?
Onder onze vacatures zie je 'Ik zoek een vaste uitdaging' button staan. Via deze button kom je terecht op een sollicitatieformulier. Hier krijg je eerst de gelegenheid om te vertellen hoe jouw volgende uitdaging eruit moet zien, middels een invulveld. Vervolgens kun je later in het formulier jouw ervaring(en), kennis en wensen aanvinken. Klik op ‘verstuur’ en jouw gegevens worden opgeslagen in ons systeem. Je ontvangt tevens nog een ontvangstbevestiging via e-mail.
Ik zie jullie vacature online, maar niet op jullie website. Wat betekent dit?
Onze vacatures worden automatisch op diverse job boards geplaatst. Het kan gebeuren dat de job boards niet helemaal up-to-date zijn. Als de vacature niet meer op onze eigen website staat, kun je ervan uitgaan dat deze niet meer vacant is.
Wat gebeurt er met mijn klacht?

Als uw klacht door BVCM is ontvangen, krijgt u binnen twee werkdagen een bericht dat uw klacht in behandeling is genomen. Wij streven ernaar om uw klacht uiterlijk binnen 15 werkdagen af te handelen. Houd er rekening mee dat we bij complexe zaken dit streven niet altijd halen.

Ik heb een klacht, waar kan ik hiermee terecht?

BVCM Collections B.V. neemt elke uitdrukking van ontevredenheid of ongenoegen over onze organisatie, haar producten en medewerkers serieus en beschouwt dit als potentiële klacht.
 
Indien u een klacht heeft kunt u deze per e-mail of per post aan ons kenbaar maken.

BVCM Collections B.V.
t.a.v. Afdeling klachten
Postbus 12347
1100 AH Amsterdam
E-mail: klacht@bvcm.com

Vermeld bij uw klacht altijd uw persoonlijke gegevens (naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en indien bekend een dossiernummer). Daarnaast stellen wij een korte toelichting van uw klacht op prijs.
 
Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een bevestiging dat uw klacht in behandeling is genomen. Uiterlijk binnen vijftien werkdagen streven wij er naar u een inhoudelijke reactie te geven. Mocht deze termijn niet haalbaar zijn, dan ontvangt u hiervan schriftelijk bericht.
 
BVCM Collections B.V. is lid van de Nederlandse Vereniging Van Gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI) en hanteert de klachtenprocedure conform de gedragscode van de NVI. Indien u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht, dan kunt u contact opnemen met het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Kifid is een onafhankelijk financieel klachteninstituut voor consumenten, kleinzakelijke ondernemers en zzp’ers. Zij behandelen tevens de klachten over de leden van de NVI.
 
Contactgegevens Kifid:
www.kifid.nl
Telefoon: 070 - 333 8 999
E-mail: consumenten@kifid.nl
Postbus 93257
2509 AG Den Haag

Wat is detachering?
Detachering is een arbeidsvorm waarbij een werknemer in dienst is bij een detacheringsbureau en tijdelijk werkzaamheden verricht bij een opdrachtgever. Het detacheringsbureau blijft de formele werkgever en is verantwoordelijk voor salaris, arbeidsvoorwaarden en begeleiding.
Hoe werkt detachering?
Bij detachering sluit je een arbeidsovereenkomst met een detacheringsbureau. Dit bureau zoekt passende opdrachten bij opdrachtgevers die aansluiten bij jouw profiel. Tijdens de opdracht werk je bij de opdrachtgever, maar je arbeidsvoorwaarden worden geregeld via het detacheringsbureau
Wat zijn de voordelen van detachering voor werknemers?
Detachering biedt werknemers de kans om diverse werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven, wat leidt tot een breder netwerk en snellere ontwikkeling van vaardigheden. Daarnaast biedt het de zekerheid van een dienstverband met vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Wat zijn de voordelen van detachering voor opdrachtgevers?
Opdrachtgevers kunnen snel beschikken over gekwalificeerde professionals zonder langdurige verplichtingen. Detachering biedt flexibiliteit, toegang tot specialistische kennis en ontzorgt op het gebied van werkgeverschap
Waarom is goed debiteurenbeheer belangrijk voor mijn bedrijf?
Effectief debiteurenbeheer is cruciaal om financiële problemen te voorkomen. Door klanten tijdig te herinneren aan openstaande facturen en een duidelijk betalingsbeleid te hanteren, verklein je het risico op wanbetaling. Goed debiteurenbeheer draagt bij aan een stabiele cashflow, voorkomt incassotrajecten en versterkt de financiële gezondheid van je onderneming.
Hoe werkt het versturen van betalingsherinneringen?
Het versturen van een betalingsherinnering is een belangrijk onderdeel van debiteurenbeheer. Als een factuur niet binnen de afgesproken termijn is betaald, stuur je een vriendelijke herinnering met het verzoek om alsnog te betalen. Wordt er dan nog niet betaald, dan kun je een aanmaning of ingebrekestelling sturen. Tijdige opvolging vergroot de kans op betaling en voorkomt onnodige incassokosten.
Wat is het verschil tussen debiteurenbeheer en incasso?
Debiteurenbeheer is het proactieve proces om betalingen op tijd binnen te krijgen, bijvoorbeeld door facturen te sturen, herinneringen te versturen en klantcontact te onderhouden. Incasso is de stap daarna: wanneer een klant structureel niet betaalt, wordt een incassobureau ingeschakeld om de vordering op juridisch niveau te innen. Goed debiteurenbeheer helpt om incassotrajecten te voorkomen.
Hoe kan ik mijn debiteurenbeheer verbeteren?
Verbeter je debiteurenbeheer door tijdige facturatie, duidelijke betalingsvoorwaarden, regelmatige opvolging van openstaande facturen en het gebruik van gespecialiseerde software. Consistente communicatie met klanten is hierbij cruciaal.
Wat kan ik doen als ik het bedrag echt niet kan betalen?

Als uw financiële situatie het onmogelijk maakt om het bedrag ineens te betalen, dan kunt u bij BVCM een betalingsregeling aanvragen. Hoe u een betalingsregeling aanvraagt, leest u hieronder.   
 
Als u structurele financiële problemen heeft, adviseren wij u om contact op te nemen met een schuldhulpverleningsinstantie. Wij adviseren u om eens te kijken op: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Op deze website vindt u informatie over schulden, hoe u uw schulden zelf kunt oplossen en over instanties die u daarbij kunnen helpen.

Ik ben het niet eens met de aanmaning van BVCM, wat moet ik doen ?
Als u het niet eens bent met de aanmaning of het openstaande bedrag, dan verzoeken wij u om ons een schriftelijk verweer toe te sturen. Dit kan per e-mail naar incasso@bvcm.com of per post naar Postbus 12347, 1100 AH Amsterdam.
 
Wij ontvangen graag de volgende gegevens en informatie als u in verweer gaat:
  • uw naam en adresgegevens;
  • uw dossiernummer;
  • de reden waarom u het niet eens bent met de vordering;
  • bewijsstukken die uw verweer ondersteunen. Denk hierbij aan betalingsbewijzen, retourbewijzen en opzegginsbewijzen.
Namens wie vordert BVCM van mij?

Wij werken voor een groot aantal (inter)nationale opdrachtgevers. In onze brief vermelden wij altijd namens welke opdrachtgever we de vordering incasseren.

Hoe lang duurt het voordat BVCM mijn betaling heeft ontvangen?

Dat is afhankelijk van de manier waarop u heeft betaald. Normaal gesproken is uw betaling na twee werkdagen door BVCM verwerkt. Mocht u twijfelen of uw betaling door ons is ontvangen, neem dan contact met ons op. Let op: houd altijd uw dossiernummer bij de hand of vermeld deze in uw e-mail/brief.

Telefonisch
Op werkdagen kunt u tussen 09:00 en 17:30 uur telefonisch contact opnemen via telefoonnummer +31(0)88 889 78 00. 
 
E-mail
U kunt per e-mail contact opnemen op het volgende e-mailadres: incasso@bvcm.com. Wij streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren op uw e-mail. Houd er rekening mee dat we bij complexe zaken dit streven niet altijd halen. 
 
Postadres
U kunt uw brief per post sturen naar:
 
BVCM
Postbus 12347
1100 AH Amsterdam
 
Bedrijfsgegevens
BVCM
Hessenbergweg 83
1101 CX Amsterdam
 
KvK-nummer: 34277934 0000
Btw-nummer: 8182.02.579.B.01
 
IBAN-nummer:  NL17ABNA0624668517   
BIC: ABNANL2A
T.n.v: Stichting Derdengelden BVCM B.V.