close
Het ideale profiel van een financieel SSC directeur
Carina van Reeven komt als Financial Shared Service Center (SCC) specialist vaak in contact met CFO's. Uit vele gesprekken is gebleken dat veel CFO's het vaak lastig vinden om een succesvol financieel SCC te realiseren, ook John, internationaal headhunter, merkt dat CFO's worstelen met een financieel SSC. 

Zojuist belde John, internationaal headhunter, uit Londen. Hij vroeg: “Carina, wat vind jij? Een klant van mij, een CFO van een bedrijf, worstelt met zijn financieel SSC. Er is hier keihard aan gewerkt, maar toch levert het niet op wat zou moeten. Divisiedirecteuren klagen over de kwaliteit van de dienstverlening. Het ziekteverzuim in het financieel SSC is 15% en het verloop is een dramatische 25%. Dit moet allemaal veel beter. Ze zoeken nu een nieuwe directeur. De vraag die ze hebben is: wat voor profiel heeft de ideale directeur van het financieel SSC? Moet het een algemeen directeur zijn of juist een directeur met een financiële achtergrond?”, aldus Carina.  

Ik antwoordde hem dat het in principe niet veel uitmaakt. Mijn ervaring is dat zowel een algemeen directeur als een financieel directeur goed kunnen werken, zolang ze maar de skills hebben om het financieel SSC als een bedrijfskundig vraagstuk aan te pakken. Er is nodig dat ze mensen ervoor kunnen enthousiasmeren, dat ze innovatief zijn, en begrijpen wat de business nodig heeft.

We namen ook door, dat een veel belangrijkere succesfactor is, dat deze directeur zich laat begeleiden door een echte expert op het gebied van financieel SSC’s. Hij of zij zal immers meestal niet zelf alle kennis en ervaring in huis hebben om een succesvol financieel SSC op te zetten.

Een expert die doorgewinterd is in opzetten van financieel SSC’s is hiervoor het beste geschikt. Deze persoon helpt de directeur om het financieel SSC zo snel, slim en goed mogelijk op te zetten. Hij/zij heeft hiervan echt zijn/haar vak gemaakt, weet welke fouten en valkuilen je moet voorkomen, en zorgt dat het optimale resultaat bereikt wordt.
Is het voor jou handig om deze deskundigheid aan je team toe te voegen?

Online masterclass: 5 geheimen van een optimaal financieel shared service center

De afgelopen jaren heeft Carina van Reeven als toonaangevende financieel SSC-expert veel ervaring en inzicht gekregen in de werkende factoren van een goedlopend financieel SSC. Haar kennis draagt ze graag aan je over in deze Masterclass op donderdag 2 juli van 08.00 uur tot 10.00 uur. 

In deze Masterclass leer je onder andere:

  • Hoe je een optimaal financieel SSC realiseert dat door medewerkers gedragen wordt;
  • 3 manieren om als financieel SSC met minimale middelen maximale waarde te leveren voor de interne klanten en de totale onderneming;
  • Welke fouten je moet vermijden bij het benutten van IT zodat processen optimaal gaan functioneren.

Aanmelden Masterclass

Je kunt je aanmelden via de onderstaande buttonDeelname aan deze webinar is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.
 
Aanmelden Masterclass
 

Over Carina van Reeven

Carina van Reeven helpt sinds 2002 haar klanten om aansprekende resultaten te boeken met hun financieel shared service center (FSSC). Ze is auteur van het boek ‘Het succes van shared service? Jij!’ en dé expert voor financieel shared service centers in Nederland. 
 
Tot haar klantenkring horen Scandinavian Tobacco Group, Joust, Dura Vermeer Bouw en Vastgoed, Alpheios, Hago, Assist, Vebego International, BAM Bouw en Vastgoed, Brocacef/Mediq, AkzoNobel, Thales, BAM Techniek, EVO, HTM, Connexxion/Transdev. Over haar resultaten en aanpak zijn artikelen gepubliceerd op LinkedIn, CFO.nl, FM.nl en het Controllers magazine. Ook is ze een zeer gewaardeerd spreker en trainer over dit onderwerp.

Contactgegevens Carina van Reeven

E-mail: carina@sharedservicegids.nl
Telefoonnummer: 06 51 098 765

  • Carina van Reeven
  • BVCM