close
Het ideale profiel van een financieel SSC directeur
Carina van Reeven komt als Financieel Shared Service Center (FSCC) specialist vaak in contact met CFO's. Uit vele gesprekken is gebleken dat veel CFO's het vaak lastig vinden om een succesvol FSCC te realiseren. Ook John, internationaal headhunter, merkt dat CFO's worstelen met een FSSC.
 
Zojuist belde John, internationaal headhunter, uit Londen. Hij vroeg: “Carina, wat vind jij? Een klant van mij, een CFO van een bedrijf, worstelt met zijn FSSC. Er is hier keihard aan gewerkt, maar toch levert het niet op wat zou moeten. Divisiedirecteuren klagen over de kwaliteit van de dienstverlening. Het ziekteverzuim in het financieel SSC is 15% en het verloop is een dramatische 25%. Dit moet allemaal veel beter.
 
Ze zoeken nu een nieuwe directeur. De vraag die ze hebben is: wat voor profiel heeft de ideale directeur van het FSSC? Moet het een algemeen directeur zijn of juist een directeur met een financiële achtergrond?
”, aldus Carina. 
 
Ik antwoordde hem dat het in principe niet veel uitmaakt. Mijn ervaring is dat zowel een algemeen directeur als een financieel directeur goed kunnen werken, zolang ze maar de skills hebben om het FSSC als een bedrijfskundig vraagstuk aan te pakken. Er is nodig dat ze mensen ervoor kunnen enthousiasmeren, dat ze innovatief zijn, en begrijpen wat de business nodig heeft.
 
We namen ook door, dat een veel belangrijkere succesfactor is, dat deze directeur zich laat begeleiden door een echte expert op het gebied van FSSC’s. Hij of zij zal immers meestal niet zelf alle kennis en ervaring in huis hebben om een succesvol FSSC op te zetten.
 
Een expert die doorgewinterd is in opzetten van FSSC’s is hiervoor het beste geschikt. Deze persoon helpt de directeur om het FSSC zo snel, slim en goed mogelijk op te zetten. Hij/zij heeft hiervan echt zijn/haar vak gemaakt, weet welke fouten en valkuilen je moet voorkomen, en zorgt dat het optimale resultaat bereikt wordt.
 
Wil je ontdekken hoe je in 3 stappen een optimaal FSSC bouwt dat 75% kosten reduceert?

Online masterclass

De afgelopen jaren heeft Carina van Reeven als toonaangevende FSSC-expert veel ervaring en inzicht gekregen in de werkende factoren van een goedlopend FSSC. Haar kennis draagt ze graag aan je over in deze Masterclass op woensdag 24 maart  van 08.00 uur tot 10.00 uur.

In deze Masterclass leer je onder andere:

  • Hoe je, met de minste resources en tijd, 75% kostenreductie bereikt
  • Welke acties je nu het grootste resultaat opleveren
  • Hoe je een optimaal FSSC realiseert dat door medewerkers gedragen wordt.

Aanmelden Masterclass

Je kunt je aanmelden via de onderstaande buttonDeelname aan deze webinar is kosteloos. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.
 
Aanmelden Masterclass
 

Over Carina van Reeven

Carina van Reeven helpt sinds 2002 haar klanten om aansprekende resultaten te boeken met hun financieel shared service center (FSSC). Ze is auteur van het boek ‘Het succes van shared service? Jij!’ en dé expert voor financieel shared service centers in Nederland.
 
Tot haar klantenkring horen Stedin, Peterson Control Union, Scandinavian Tobacco Group, Dura Vermeer Bouw en Vastgoed, Alpheios, Hago, Assist, Vebego International, BAM Bouw en Vastgoed, Brocacef/Mediq, AkzoNobel, Thales, BAM Techniek, EVO, HTM, Connexxion/Transdev.
 
Over haar resultaten en aanpak zijn artikelen gepubliceerd op LinkedIn, CFO.nl, FM.nl en het Controllers magazine. Ook is ze een zeer gewaardeerd spreker en trainer over dit onderwerp.

Contactgegevens Carina van Reeven

E-mail: carina@sharedservicegids.nl
Telefoonnummer: 06 51 098 765

  • Carina van Reeven
  • BVCM