Ontdek we wereld achter veel processen binnen de organisatie en specifiek binnen Credit Management. Juridische aspecten zijn een grote bepalende factor in het zaken doen tussen leverancier en klant.  Door de gehele cyclus en customer life cycle heen hebben we te maken met wet- en regelgeving. Of het gaat om overeenkomsten en toepasselijkheid van leveringsvoorwaarden of het incasseren van vorderingen, er zijn altijd regels die we in acht moeten nemen.

Voor wie?
Voor alle medewerkers van afdelingen Incasso, Collections, Sales & Accountmanagement. 
Deze training is er voor iedereen die zich afvraagt: Hoe hanteert mijn organisatie regels ten aanzien van overeenkomsten en algemene leveringsvoorwaarden? Wat moet daar in staan? Welke informatie is beschikbaar op basis van welke regelgeving kan ik kredietwaardigheid van mijn prospects en klanten inschatten? Hoe incasseer ik mijn vordering en welke mogelijkheden heb ik als ik op andere wijze dan minnelijke incasso mijn vordering wil verhalen?

Doel van de training
Na deze training kan je de meest voorkomende juridische in de juiste context plaatsen. Je bent sparring partner voor juristen en incasserende instanties. Je begrijpt hun taal en bent in staat om essenties te beoordelen. Je bent in staat om met voldoende juridische bagage een realistisch gesprek aan te gaan met jouw debiteuren, waarbij je weet wat je kan stellen en wat niet.

Wat leer je?
Je leert wat de rol is van Algemene leveringsvoorwaarden en hoe jouw organisatie om dient te gaan met contractuele afspraken.  Je leert de verschillende rechtsvormen en de consequenties voor Credit Management. Je leert wat publicatieplicht inhoudt en kan dit vertalen naar krediet- en verhaalsinformatie. Je leert welke incasserende instanties er zijn en wat hun mogelijkheden en beperkingen zijn, hoe je deze partijen kan aansturen en monitoren en je leert met deskundigen te overleggen wat effectieve en efficiënte incasso acties zijn, minnelijk, gerechtelijk en executoriaal. Als laatste onderwerp leer je wat insolventie en schuldhulpverlening betekent en weet hoe te handelen in dit soort situaties.

Trainingen bij BVCM
Alle trainingen van BVCM zijn interactief en praktijkgericht: je krijgt concrete instrumenten en technieken die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden. Ook na de training kun je blijven profiteren van onze feedback en adviezen en verzorgen we desgewenst coaching on the job. Omdat we vooraf jouw werksituatie en leerdoelen in kaart brengen, sluit de training altijd naadloos aan op jouw dagelijkse praktijk.
 
Aantal dagdelen en tarief
Het betreft 2 dagdelen inclusief lunch. De prijs per deelnemer is € 495,- voor klanten van BVCM en € 595,- voor niet-klanten. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief lunch en cursusmaterialen.
 
Inschrijven training