Word een expert in kredietrisico’s inschatten en beperken. Leer hoe je een klantacceptatiebeleid kunt opzetten en bijsturen en maak je de essentiële kernpunten van dit beleid eigen.

Voor wie?
Voor iedereen die kredietrisico’s moet kunnen bepalen en beperken: voor alle medewerkers van afdelingen Incasso, Collections, Finance & Accounting en andere Credit- & Risk-professionals.

Deze training is er voor iedereen die zich weleens afvraagt: Welke risico's ben ik als bedrijf bereid te lopen met mijn klanten? Leveren we op rekening of wil ik liever dat er vooruit wordt betaald? Hoe staat mijn klant er financieel voor en welke consequenties heeft dit voor de handelsrelatie? Hoe kan ik het oordeel van een handelsinformatiebureau of kredietverzekering kritisch toetsen?

Doel van de training
Na deze training kun je de kredietwaardigheid van prospects en bestaande klanten analyseren en kun je bepalen of kredietacceptatie vlekkeloos en objectief gebeurt. Kortom: je bent in staat bedrijfsrisico’s te verminderen en resultaten te verbeteren.

Wat leer je?
Je leert deskundige analyses maken van financiële jaarrekeningen. Ook leer je welke aspecten van belang zijn als je een kredietlimiet gaat bepalen en berekenen, hoe je gangbare bedrijfseconomische ratio’s kunt gebruiken en welke kernpunten belangrijk zijn als je een klantacceptatiebeleid gaat opzetten.

Trainingen bij BVCM
Alle trainingen van BVCM zijn interactief en praktijkgericht: je krijgt concrete instrumenten en technieken die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden. Ook na de training kun je blijven profiteren van onze feedback en adviezen en verzorgen we desgewenst coaching on the job. Omdat we vooraf jouw werksituatie en leerdoelen in kaart brengen, sluit de training altijd naadloos aan op jouw dagelijkse praktijk. 
 
Aantal dagdelen en tarief
Het betreft 2 dagdelen inclusief lunch. De prijs per deelnemer is € 495,- voor klanten van BVCM en € 595,- voor niet-klanten. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief lunch en cursusmaterialen.

Inschrijven training