Krijgt Corporate Learning
Ondanks dat de technologische ontwikkelingen binnen de zakelijke wereld snel gaan, is dit wat betreft ‘corporate learning’ niet helemaal het geval. De traditionele wijze waarop cursussen en trainingen worden gegeven is nog steeds dominant maar gelukkig vindt er dankzij digitalisering wel een verschuiving plaats naar alternatieve vormen van leren.
 
Binnen ‘corporate education’ is passief leren nog steeds de norm. Tegelijkertijd hebben lerenden buiten de officiële kanalen om veel mogelijkheden om zelfgestuurd te leren, op het moment dat zij dat nodig hebben en binnen situaties waarin zij nieuwe kennis willen toepassen. Daar bovenop biedt sociale netwerktechnologie de mogelijkheid om kennis te delen met mensen met dezelfde interesses of vragen. Dit kan zelfs tot meer verdiepend leren leiden. Dit zal/kan ook leiden tot innovaties op het gebied van leertechnologie.
 
Er komen steeds meer applicaties en leerplatforms beschikbaar. Op basis van individuele meting kan er bijvoorbeeld voor iedere gebruiker een persoonlijke en geoptimaliseerde leerervaring worden gerealiseerd die leidt tot een zo hoog mogelijk leerrendement.
 
Uiteraard zijn er organisaties die worstelen met meer zelfsturing op het gebied van leren en ontwikkelen. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat veel lerenden een heel andere voorkeur hebben voor leren dan de vorm van ‘social learning’. HR-afdelingen worden hier ook mee geconfronteerd.
 
Wanneer je wilt starten in je bedrijf met de digitale transformatie staan hieronder enkele aanbevelingen om het een succes te laten worden:
  • Zorg voor laagdrempelige technologieën om te leren, o.a. om content te creëren
  • Plant zaadjes voor het gebruik van/deelname aan sociaal leren
  • Start een sociaal netwerk binnen je eigen organisatie\
  • Definieer doelstellingen
  • Win advies in bij organisaties die deze digitale transformatie al succesvol hebben doorgevoerd
Wilt u graag meer informatie over deze blog of over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op de website van Nolletch.
  • 12 December 2017
  • Nolletch