close
Kunstmatige Intelligentie

BVCM, Onguard en NeurOp nodigen u graag uit voor een middag vol innovatie en inspiratie. 

Wij nemen u graag mee in het begrip Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie).

Zoals vaker bij onderwerpen die vol in de aandacht staan, hebben wij de klok wel horen luiden, maar zijn er maar weinig mensen die weten waar de klepel hangt. Wat is kunstmatige intelligentie? Wat maakt het zo anders dan de gebruikelijke computermodellen? En wat betekent dat voor het gebruik in de praktijk?

Tijdens de Academy maken we duidelijk wat kunstmatige intelligentie is, zonder de complexe theorie in te gaan, zodat het voor iedereen goed te begrijpen is. Aansluitend worden er twee concrete toepassingen gepresenteerd van kunstmatige intelligentie. De vertaalslag naar de mogelijkheden in jouw organisatie is vervolgens snel gemaakt.

Programma:

15.00 uur    Inloop
15.30 uur    Introductie Kunstmatige Intelligentie – Koen Meeusen
15.50 uur    Praktijkcase – Koen Meeusen
16.30 uur    Praktijkcase – Igor Wortel en Wim van Renswouw
17.30 uur    Borrel

Locatie:

Werkspoorkathedraal, Utrecht.

Kosten:

Gratis entree & gratis parkeren
 

Spreker 1 | Koen Meeusen


Koen is oprichter van NeurOp, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie modellen. Koen werd in 2013 gegrepen door de veelzijdigheid en de kracht en de uitdaging die kunstmatige intelligentie biedt. Met NeurOp maakt hij de techniek bereikbaar voor bedrijven die zelf de expertise niet in huis hebben.

Praktijkcase tijdens deze Academy: Wanneer een factuur niet op tijd betaald is, vindt opvolging plaats. Hiervoor is vaak een enkelvoudig proces ingericht. ‘One size fits all’. Niet omdat dit proces voor iedere onbetaalde factuur de beste opvolging is, maar omdat we niet beter weten. Door maatwerk toe te passen in de opvolging van onbetaalde facturen kan het aantal probleembetalers verminderen, evenals het gemiddeld openstaand bedrag aan facturen.


Spreker 1 | Igor Wortel (Phalanxes) en Wim van Renswouw (BVCM)


Igor en Wim bundelden hun uiteenlopende ervaringen van mijnbouw tot credit management in een werkbare oplossing.

Een mijningenieur probeert vanuit de historie en de geologie het resultaat van soms miljoenen jaren te verklaren tot in het allerkleinste detail en daar een optimaal proces op af te stemmen. Iedere stap in het proces telt, heeft invloed op het eindresultaat en zal dus het (mijnbouw)algoritme beïnvloeden. Vanuit die achtergrond en detailniveau kijkt Igor ook naar financieel – administratieve omgevingen. Hij probeert de historie te herleiden op basis van data analyse en daar de nieuwste technologie op toe te passen.

Om uiteindelijk tot een bruikbare oplossing te komen kijkt Wim naar de interactie tussen data, processen, systemen én de mensen. Vanuit de historische data en lokale optima wordt er iteratief naar het beste resultaat gewerkt en een algoritme ontworpen waar BVCM voorspellingen mee kan  doen en haar interne processen zo efficiënt mogelijk kan uitvoeren.  Artificiële intelligentie (‘statistics on steroids’), snelle computers en nieuwe business modellen (bv. platforms) geven hier veel nieuwe mogelijkheden. Igor en Wim geven u graag een kijkje in deze wereld.

Klik hier om u aan te melden
  • 27 August 2018