Sam | Mijn verhaal als eerste trainee van BVCM
Als mij vroeger gevraagd werd wat ik ‘later’ wilde worden, had ik nooit echt een idee. Uiteraard beland je op een gegeven moment op een punt dat je keuzes moet gaan maken, hoe lastig dat ook is. Na een goed gesprek met mijn ouders, die al jaren werkzaam zijn binnen Credit Management en mij meer hebben verteld over de verschillende processen hierbinnen, heb ik besloten om hun pad te gaan volgen. Mijn ouders raadden mij aan om te solliciteren bij BVCM, omdat zij dit bedrijf kennen als een goede leerschool. Ofwel een plek waar ik alle kneepjes van het vak kon gaan leren.
 
Zo gezegd, zo gedaan. In het kader van mijn studie International Business Management Studies, ben ik begin 2020 bij BVCM begonnen als stagiair. 
 
Op mijn eerste werkdag mocht ik vrijwel direct de term ‘stagiair’ niet meer gebruiken. Ik was immers onderdeel van het Traineeship van BVCM en zou aan het einde van deze rit een volwaardige Credit Management professional zijn. Tijdens de eerste zes weken als Trainee heb ik eerst zeer brede (basis)kennis opgedaan van zowel Credit Management als de organisatie BVCM. Het Traineeship heb ik met succes afgerond en deze periode heb ik bovendien  als erg prettig ervaren In korte tijd heb ik veel mogen leren van en over mijn collega’s.
 
Gedurende het Traineeship heb ik ook specifiek veel geleerd over het vak debiteurenbeheer en wat dit precies inhoudt. Ik denk dat ik wel zestig vragen in drie dagen tijd heb gesteld, maar dat was geen probleem. Liever teveel vragen en het dan goed doen, dan minder vragen en fouten maken. Dat is erg prettig, want zo ben je goed voorbereid als je zelfstandig aan de slag mag gaan.
 
Om naast het Traineeship mijn studie met succes af te kunnen ronden, kreeg ik de vrijheid en gelegenheid om ook aan mijn schoolopdrachten te werken. Al met al: het Traineeship van BVCM is de perfecte manier om de branche Credit Management te leren kennen.
 
Na het afronden van mijn Traineeship ben ik bij BVCM gebleven als Debiteurenbeheerder. De open sfeer, verbondenheid met collega’s, betrokkenheid bij het team en de gegeven verantwoordelijkheden geven mij het gevoel dat ik al jaren bij BVCM werk. De coaching stopte niet na afloop van mijn Traineeship. Samen met mijn teamleider blijf ik bezig met mijn ontwikkeling en is er altijd ruimte om bepaalde uitdagingen met hem te bespreken.
 
Ik ervaar de werksfeer bij BVCM als open en relaxt waarbij je genoeg ruimte krijgt om jezelf te kunnen zijn. Alle collega’s staan open om je te helpen met jouw vragen of om gewoon een praatje met je te maken om elkaar te leren kennen. Ondanks de uitdagende coronatijden zet BVCM zich in om er het beste van te maken. Zo hebben we om de week een Teams-meeting waarbij we onder het genot van een hapje en drankje met elkaar toch nog een (virtuele) vrijdagmiddagborrel hebben. Niet helemaal het echte werk, maar het is toch prettig dat het er is.
 
Bij BVCM merk ik dat je genoeg kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. In mijn dagelijkse werkzaamheden krijg ik nu ook meer verantwoordelijkheden. Zo heb ik nu mijn eigen portefeuille waarbij ik moet zorgen dat alles goed en netjes verloopt, daar waar ik acht maanden geleden zeker niet aan had gedacht. Nu ik bijna anderhalf jaar werkzaam ben binnen BVCM, merk ik dat ik grote stappen heb gemaakt en dat ik nog grote(re) stappen kan zetten. Want uitgeleerd, dat ben je nooit bij BVCM.
 
Benieuwd naar jouw toekomst bij BVCM?
Ben jij na het lezen over Sam’s Traineeship benieuwd naar de vacatures bij BVCM? Bekijk alle vacatures op werkenbijbvcm.nl
  • Sam Stellingwerf
  • BVCM