Seyfullah | Young Impact Award Winnaar by night, BVCM’er by day.
Bijna twee jaar geleden plaatste ik een oproep op LinkedIn. Ik was op zoek naar een baan naast mijn studie. André Groot (DGA van BVCM) reageerde en bracht mij in contact met de IT-manager.
 
In aanloop van het sollicitatiegesprek was er al direct contact. Dit gaf mij meteen het gevoel dat BVCM wellicht mijn volgende werkgever zou worden. Het directe contact en de duidelijke communicatie gaven mij het vertrouwen. In het sollicitatiegesprek gaf BVCM exact aan welke ambities zij hadden en hoe ze dit wilden. De korte lijnen binnen het IT team zouden mij de vrijheid geven om door te groeien, maar ook genoeg uitdaging bieden.  Op voorhand was duidelijk dat elke dag anders zou zijn en ik constant  nieuwe dingen zou leren. Het voelde dan ook echt aan als een avontuur. 
 
Vanaf het eerste contact merkte ik dat er een vriendschappelijke, betrokken en behulpzame cultuur heerst bij BVCM. De werksfeer is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Je kan leuke gesprekken voeren met collega’s, samen lachen en wanneer het erop aan komt wordt er hard gewerkt. Ieder is zich bewust van zijn of haar verantwoordelijkheid. Dat is de kracht van BVCM. Een hecht bedrijf met collega’s die samen voortdurend streven naar hoe het (nog) beter kan.
 
De verantwoordelijkheden en de bijbehorende vrijheid om mijn rol te vervullen zorgen ervoor dat mijn taken divers en uitdagend blijven. Op papier ben ik een data engineer, maar de invulling van de rol zelf kan enorm variëren. Dit komt ook omdat we werken met veel tools die onderhouden moeten worden. In het begin was dit best lastig voor mij en zorgde het voor onrust in mijn hoofd. Maar mede door deze ervaring ben ik beter geworden. Het zijn juist de oncomfortabele momenten in het leven die je uiteindelijk veel verder brengen.
 
Op mijn afdeling (IT) is het werk nooit hetzelfde. Van dag tot dag kan je werk ineens veranderen en moet je snel schakelen. Wij werken op dit moment nog met een klein team van IT-specialisten. Binnen BVCM voelt de IT-afdeling nog aan als een start-up. Het werk is hierdoor erg uitdagend en het biedt mij ook de vrijheid om nieuwe ideeën aan te dragen.  
 
Gedurende mijn tijd bij BVCM heb ik mij op persoonlijk en professioneel gebied enorm ontwikkeld. De vrijheid die ik van BVCM heb gekregen, zorgde er mede voor dat ik met mijn persoonlijke project (MedicinX) de Young Impact Award van 2020 heb gewonnen. Met MedicinX wordt gezorgd voor transparantie en persoonlijke zorg. Het doel van het project is het verminderen van ziekenhuisopnames door verkeerd medicijngebruik of het verkeerd uitschrijven van medicatie.
 
Ik heb gemerkt dat ik de opgedane kennis en ervaring bij BVCM mee kan nemen in dit project. Een punt dat steeds blijft terugkomen is: hoe kun je iets laten bloeien wanneer het niets is. Dit heb ik ook verschillende keren gedaan binnen BVCM. Ik heb naast mijn normale vaardigheden ook veel kunnen leren over marketing. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van content op social media. Ook dit heb ik direct kunnen toepassen in mijn project.
 
Concluderend heeft BVCM de juiste balans tussen businesscultuur en performance gevonden. Het vinden van deze balans is toch wel het belangrijkste ingrediënt tot succes. Ik heb geleerd dat een leuke en goede samenwerking ervoor zorgt dat jij je vrij voelt om eigen ideeën aan te dragen en deze ook te realiseren. Daarnaast geeft het mij een gevoel van verantwoordelijk en betrokkenheid. Betrokken worden door mijn collega’s zorgt er mede voor dat ik niet alleen blijf leren over mijn eigen vakgebied, maar ook over die van mijn collega’s. 

Werken bij BVCM?

Ben jij na het verhaal van Seyfullah benieuwd naar de vacatures van BVCM? Bekijk jouw mogelijke nieuwe carrière paden op www.werkenbijbvcm.nl.  
  • Seyfullah Semen
  • BVCM