Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Internationaal incasseren door BVCM Antilia

internationaal-incasseren-bvcm-antiliaOp het moment dat bedrijven kampen met onbetaalde facturen in het buitenland kunnen ze BVCM Antilia inschakelen. Het bureau op Curaçao richt zich zowel op de Nederlandse markt als het Caribisch gebied en streeft er tevens naar om de Noord- en Zuid-Amerikaanse markt nog beter van dienst te kunnen zijn.

Internationale incasso

Voordat u internationaal zaken gaat doen is het van belang om te onderzoeken wat de financiële positie van deze organisatie of persoon is, hoe de wet- en regelgeving in elkaar steken in het land waar de organisatie gevestigd is en wat de culturele gebruiken daar zijn.

Er wordt vaak gedacht dat een incasso moet plaatsvinden in het land waar de vordering uitstaat, echter, dit is niet het geval. Incassobureaus buiten het betreffende land zijn namelijk ook in staat om deze te incasseren. In essentie is het minnelijke incassotraject voor een internationale vordering hetzelfde als bij een vordering in Nederland. Er zijn echter een aantal zaken om rekening mee te houden bij het aangaan van een internationale samenwerking om eventuele moeilijkheden te voorkomen:

  1. Betaalafspraken en leveringsvoorwaarden vastleggen: het kan enorm tijdbesparend werken om vooraf de afspraken, aangaande betaling en levering, in een getekende overeenkomst vast te leggen. Hierin wordt tevens beschreven wat er gebeurt op het moment dat betaling door de afnemer (lees debiteur) uitblijft. Zorg ervoor dat de voorwaarden ook in meerdere (vreemde) talen worden aangeboden, dit zodat een debiteur niet het argument kan aandragen dat hij/zij de voorwaarden niet goed heeft begrepen;
  2. Gebruik van voertaal debiteur: de effectiviteit van telefonische of schriftelijke benaderingen ligt vele malen hoger bij communicatie in de voertaal van de debiteur, zeker wanneer de debiteur door een native speaker wordt aangesproken;
  3. Incassobureau dat aangesloten is bij GCS: mocht het tot een (minnelijk) incassotraject komen, dan is het verstandig om de vordering aan te bieden aan een bij de GCS aangesloten incassobureau. Deze organisatie beschikt over een enorm netwerk waarbij meer dan honderd kantoren, verspreid over negentig landen, aangesloten zijn.

BVCM Antilia

BVCM Antilia is gevestigd op Curaçao. Het kantoor houdt zich onder andere bezig met debiteurenbeheer in Nederland en wordt ook ingeschakeld om vorderingen te innen op Curaçao, Noord- en Zuid-Amerika en andere delen van het Caribisch gebied. Tevens is BVCM Antilia aangesloten bij GCS.

Voor een internationaal incassotraject is het onder anderen van belang dat cultuurverschillen en verschillen in wet- en regelgeving worden overbrugt. Bij BVCM Antilia werken native speakers die naast Nederlands ook Papiamento, Spaans en Engels spreken. Zij voelen de cultuur in de regio aan en zijn daarmee uitermate geschikt voor het succesvol uitvoeren van een internationaal incassotraject. Op Curaçao steekt het incassotraject bijvoorbeeld net even anders in elkaar dan in Nederland. Mensen ontvangen daar geen minimumloon of schuldhulpverlening, een groot bedrag incasseren is daarom simpelweg vaak niet mogelijk. Er wordt om deze reden op een sociale en maatschappelijk verantwoorde manier geïncasseerd.

Het internationale incassoproces verloopt vrijwel hetzelfde als in Nederland. In eerste instantie wordt er geprobeerd de vordering middels een minnelijk incassotraject te incasseren. Op het moment dat succes uitblijft zal een gerechtelijk traject gestart worden. Voorafgaand aan dit traject worden de haalbaarheid en bijkomende kosten ingeschat. BVCM Antilia is aangesloten bij het uitgebreide en kwalitatieve netwerk van GCS, dit netwerk ondersteunt niet alleen bij het betaald krijgen van openstaande vorderingen, maar kan ook adviseren over eventuele toekomstige wanbetalingen.

Meer weten over dit onderwerp? Of wilt u wellicht advies over internationale incasso en/of het inschakelen van incassobureau? Neem dan gerust contact met ons op.

"Als wij het DNA van BVCM kunnen overbrengen naar mensen en mensen binnen onze organisatie kunnen laten groeien om vervolgens een mooie vervolgstap te kunnen geven, en dat als belangrijkste ambassadeurschap voor ons te houden, dan hebben wij ons doel bereikt."