Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Hoe een Kredietverzekering voor continuïteit zorgt

Kredietverzekering BPO kredietcheck kredietrapport kredietinformatie

De zomermaanden staan bekend om warm weer, ontspanning en vakanties. Voor veel bedrijven is dit echter geen rustige periode, maar eerder een tijd van verhoogd risico op wanbetalingen en financiële moeilijkheden. Veel bedrijven zijn gesloten of draaien op een lager pitje. Hierdoor worden facturen vaker te laat betaald, met name in de maanden juli, augustus en september is dit goed merkbaar.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering, ook wel bekend als debiteurenverzekering, is een vorm van verzekering die bedrijven beschermt tegen het risico van niet-betaling door hun klanten. De kredietverzekeraar compenseert in het geval van wanbetaling, dit kan te wijten zijn aan insolventie, faillissement of andere factoren die ervoor zorgen dat de klant niet in staat is om de openstaande facturen te betalen.

Is een kredietverzekering noodzakelijk?

Het grote voordeel is dat een kredietverzekering ervoor zorgt dat een bedrijf veel weerbaarder is. Waar een bedrijf voorheen € 80.000 moest afschrijven door een oninbare factuur, ontvangen zij nu een schadevergoeding van € 70.000.hand breed cut

 

Wat zijn nog meer voordelen van een kredietverzekering?

  • Altijd kunnen doen aan je maandelijkse verplichtingen.
  • Je omzet groeit.
  • Je kunt je richten op de juiste bedrijven en klantrelaties verbeteren.
  • Soepeler kunnen omgaan met betaalcondities naar bepaalde klanten.
  • Toegang tot meer kennis.
  • Stapje voor op de concurrentie.
  • Incassokosten standaard meeverzekerd.
  • Landen-, fabricage-, voorrisco’s kunnen worden meeverzekerd.
  • Afrekenen met wanbetalers.

Een kredietverzekering zorgt voor bedrijfscontinuïteit, zelfs in onzekere en rustige periodes zoals de zomermaanden. Ook het aanvragen van kredietinformatie m.b.t. uw klanten kan helpen bij het voorkomen van wanbetaling.

Kredietrapport

Kredietinformatie biedt inzicht in de financiële gegevens van jouw klant, zoals betaalgedrag, bedrijfsstructuur en unieke kenmerken. Hiermee kun je de kredietrisico's inschatten en vermijden. Vraag eenvoudig en snel een kredietcheck aan, dit kan zowel online als telefonisch!

Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Input Adviesgroep of BVCM

"Het maakt een aanzienlijk verschil of een organisatie € 80.000 volledig moet afschrijven of nog € 70.000 kan terugkrijgen."