Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Incasso en klantbehoud

Incasso-en-klantbehoud

Klanten die niet tijdig betalen binnen het afgesproken termijn… erg vervelend! Maar hoe kunt u uw klant behouden bij uitblijven van betaling zonder uw relatie te schaden? Kan een incassoprocedure ook op klantgerichte wijze uitgevoerd worden? Oftewel: Incasso en Klantbehoud, gaat dat hand in hand? In deze blog geven wij hier antwoord op.

Inschakelen van een incassobureau

Op het moment dat uw klant niet betaalt, kunt u overwegen om een incassobureau in te schakelen. Echter, het is van belang om de juiste incassopartner in te schakelen die uw zaak efficiënt, correct en op een zakelijke manier behandeld. Negatieve ervaring(en) voor uw klant wilt u namelijk voorkomen.

Beschik over de juiste informatie

Wanneer het incassobureau uw debiteur telefonisch benadert, is het belangrijk om over de juiste kennis en informatie van uw klant te beschikken. Op deze manier komen zowel het incassobureau als uw klant niet voor verassingen te staan. Daarnaast staat het incassobureau tevens sterker in haar schoenen.

Juiste aanpak

Bij het horen van het woord ‘incassobureau’ denkt men vaak aan een opdringerige en koelbloedige partij die enkel uit is op geld. Echter, er wordt over het algemeen samen met u gekeken naar een passende aanpak om klantbehoud te bewaken. Ook het incassobureau heeft een belang bij klantbehoud van de cliënten. Een professioneel incassobureau weet hoe debiteuren benaderd dienen te worden.

Werken naar de beste oplossing

Het kan voorkomen dat de debiteur de factuur niet in één keer kan betalen. Door initiatiefrijk te werk te gaan en goed overleg met de opdrachtgever, kan het incassobureau een betalingsregeling met uw debiteur treffen. Een schuldeiser is namelijk niet verplicht een betalingsregeling te treffen. Toch is het verstandig de huidige (financiële) situatie van de debiteur te bekijken.

Effectieve incassoprocedure

De laatste kernwaarde is effectief te werk gaan. Een incassobureau gaat tot het uiterste om op een effectieve manier uw geld terug te vorderen. Gedurende het minnelijke incassotraject probeert het incassobureau op een klantvriendelijke manier de debiteur zowel schriftelijk als telefonisch te benaderen. De debiteur zal sneller meewerken als de wijze van benadering als positief wordt ervaren. Hierin speelt de communicatie dus een belangrijke rol.

Vreemde ogen dwingen

Mocht de debiteur na de berichtgeving toch niet willen betalen, dan is een hardere aanpak noodzakelijk. Het incassobureau zal in dat geval druk moeten uitoefenen. Het doel van een incassobureau blijft immers dat u uw geld terugkrijgt.

Kort samengevat

Een klantgerichte en professionele aanpak biedt tijdens een incassotraject grote voordelen, zeker als u kiest voor een aanpak die het beste past bij uw debiteur.

Hieronder de belangrijkste punten voor incasso met klantbehoud, nogmaals op een rijtje:

  • Een ervaren incassobureau kan een opdrachtgever voorzien van passend advies;
  • De juiste manier van communiceren: ook een incassotraject is een zakelijke kwestie die zonder te veel emoties moet worden afgerond. Duidelijkheid is hierbij key;
  • Gerichte aanpak: samen met de opdrachtgever wordt gekeken naar de juiste manier om een debiteur te benaderen, ook indien hij/zij zich in een lastige situatie verkeerd;
  • Verlies het doel niet uit ogen: het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat uw vordering wordt voldaan en dat u de relatie met uw klant behoud.

Meer informatie?
Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp? Of bent u nieuwsgierig geworden naar onze werkwijze of aanpak van wanbetaling met klantbehoud? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met ons op via +31(0)20 - 346 07 46