Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Een bakkie met... Tamar

bakkie-met-tamar-talent-recruiterOnder het genot van een bakkie koffie/thee gaan we in gesprek met een collega van BVCM. Ze geven je een kijkje in de keuken en delen alles over het solliciteren, werken, leren en groeien bij BVCM. Nieuwsgierig geworden? Pak dan snel iets te drinken, want deze week doen we een bakkie met Tamar!

Tamar is bij BVCM begonnen als debiteurenbeheerder, maar heeft na anderhalf jaar (na de start van haar dienstverband) de stap van debiteurenbeheer naar de afdeling Talent Acquisition gemaakt. Op dit moment bekleed Tamar de functie van Talent Acquisition Specialist en in deze blog neemt ze ons mee in haar ervaringen bij BVCM. 

“Wat maakte dat je graag wilde werken bij BVCM?”
Eigenlijk ben ik hier toevallig terecht gekomen. Veel mensen uit mijn omgeving waren werkzaam bij BVCM en postte destijds op LinkedIn dat het bedrijf op zoek was naar nieuwe medewerkers. Ik besloot een berichtje te sturen en merkte tijdens een kennismakingsgesprek dat BVCM een superleuk bedrijf is. Het feit dat ik een achtergrond had in sport, en dus niet in creditmanagement, was geen enkel probleem. Dit trok me dan ook ontzettend aan. Er lag een kans en die heb ik toen met beide handen gegrepen.

“Welk beeld dat je vooraf van debiteurenbeheer had, bleek in de realiteit compleet anders te zijn?”
Heel eerlijk gezegd ging ik er heel open in, dat wil zeggen dat ik eigenlijk niet eens wist wat debiteurenbeheer was voordat ik eraan begon. Alles was voor mij nieuw en ik denk dat dat erg in mijn voordeel gewerkt heeft, omdat ik alles namelijk ook echt leuk vond. 

“Uiteindelijk heb je de overstap gemaakt naar de afdeling Talent Acquisition, vanwaar deze keuze?”
Debiteurenbeheer vond ik heel leuk, maar ik ben toch wel een mensenmens en dat komt beter tot zijn recht in een functie als Talent Acquisition Specialist voor mijn gevoel. Als debiteurenbeheerder is het klantcontact beknopter, terwijl ik in mijn huidige functie iemand echt aan een baan kan helpen en kan bijdragen aan iemands toekomst. Juist het helpen zoeken naar nieuw talent vind ik ontzettend leuk om te doen.

“Krijg je genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen binnen BVCM en kun je iets vertellen over jouw groeipad?”
Ik denk dat ik best een goed voorbeeld ben van wat er binnen BVCM allemaal mogelijk is. Toen ik hier binnenkwam, had ik geen enkele ervaring binnen de branche, maar ik ben niet op mijn mondje gevallen. In mijn functie als debiteurenbeheerder heb ik toen laten zien wat ik waard ben en kreeg ik een eigen project wat ik in goede banen heb weten te leiden. Vervolgens werd mij de mogelijkheid geboden om over te stappen naar Talent Acquisition. Hierbij zie je heel goed dat er zowel mogelijkheden zijn binnen een bepaalde functie als binnen het gehele bedrijf. 

"Welke trainingen van de BVCM Academy wil je gaan volgen?”
Persoonlijk denk ik dat het altijd goed is om jezelf te ontwikkelen in een programma zoals Excel bijvoorbeeld. Zelf ben ik hier zonder ervaring binnen gekomen en ook de uitgebreide functies van Excel waren mij nog niet bekend. Het is een programma waar je heel veel in kunt doen en ik zou graag leren hoe alles werkt. Wat verder relevant voor mij binnen deze functie is, is ontwikkeling op het gebied van gesprekstechnieken en het voorbereiden van gesprekken. 

“BVCM kent vier kernwaarden: Urgentie, Betrokken, Verantwoordelijkheid & Innovatie. Welke past het beste bij jou?”
Ik denk betrokken. Ik vind het leuk om mensen te helpen met het starten van hun toekomst. Op het moment dat je dan niet betrokken bent bij het bedrijf, kun je die betrokkenheid ook niet overbrengen naar je kandidaat toe. Ik vind BVCM een heel leuk en gezellig bedrijf, maar er wordt ook hard gewerkt en dat moet je duidelijk kunnen maken naar een kandidaat. Als je niet betrokken bent kun je deze functie denk ik niet uitvoeren.

“Op welke manier is BVCM betrokken bij jou?”
Het zit hem vooral in de kleine dingen. Met je verjaardag of als je bijvoorbeeld verhuisd bent krijg je een kleinigheidje, het is altijd leuk als er aan je wordt gedacht. Er is verder ook veel persoonlijk contact tussen collega’s en er hangt een betrokken sfeer in het algemeen. Iedereen is gelijk, praat met iedereen, stapt op elkaar af en toont interesse, dat is heel fijn. 

“Hoe is de sfeer op de afdeling?”
Superleuk, echt heel goed. Wij als Talent Acquisition team werken nauw samen met onze collega's van de People and Culture afdeling. Door deze samenwerking kunnen we niet alleen ons vakgebied van recruitment verbeteren, maar ook andere HR-gerelateerde vaardigheden ontwikkelen. Dit heeft als voordeel dat we een breder scala aan vaardigheden hebben en dat er een goede samenwerking ontstaat tussen verschillende afdelingen binnen de organisatie. Hierdoor ben ik beter zichtbaar binnen de organisatie en krijg ik een breder perspectief.

“Wat is het meest bijzondere moment dat je ooit hebt meegemaakt bij BVCM?”
Wat ik toch wel heel bijzonder vind, is dat ondanks dat er vaak een soort afstand bestaat tussen ons en de klant, dat ik over het algemeen een hele goede band met hen wist op te bouwen. Naast dat ons contact zakelijk en netjes was, kon ik ook gezellige gesprekken voeren.

“Wat is het vetste wat je ooit hebt gedaan bij BVCM?”
Voor het EK voetbal van 2021 bedachten mijn collega's en ik dat het misschien wel heel leuk zou zijn als we op de dag dat het Nederlands elftal zou gaan spelen, allemaal in het oranje naar kantoor zouden komen. Mensen reageerde alleen al snel met dat ze helemaal geen oranje kleding in de kast hadden hangen. Samen met mijn collega’s kwamen we op het idee voor een oranje shirt met achterop het BVCM-logo. Iedereen kreeg een shirt wat gedragen kon worden op de dagen dat het Nederlands Elftal in actie kwam. Ook het kantoor hebben we toen helemaal versierd met oranje vlaggetjes, zodat de EK-sfeer ook op kantoor losbarstte. Dat was wel echt vet om te doen.

“Is er iets wat je zou adviseren aan potentieel toekomstige collega’s die nog twijfelen om te gaan solliciteren?”
Als je er een goed gevoel bij hebt, maar je twijfelt om wat voor reden dan ook, ga vooral op je gevoel af. Wat iedereen zegt over BVCM en de familiesfeer die er hangt op kantoor klopt en zal iemand altijd verder helpen in hun carrière. Bij ieder bedrijf is er wel iets, maar uiteindelijk gaat de sfeer en het harde werken boven alles en dat kan BVCM iemand wel brengen. 

"Nieuwe dingen leren is altijd spannend, maar spannend op een leuke manier. En weet je, uiteindelijk is spanning altijd goed want zonder wrijving geen glans."