Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Vraag naar financieel specialisten blijft stijgen

De Nederlandse arbeidsmarkt heeft een groot tekort aan financieel specialisten. Het totale aantal vacatures voor deze beroepsgroep steeg in het eerste kwartaal naar 43.200 blijkt uit een onderzoek van Yacht.

Brede doelgroep

De onderzochte doelgroep loopt van accountant/auditor tot hypotheekadviseur, en van boekhouder of administratief medewerker tot medewerker krediet en lening. Het gaat wel in alle gevallen om een hbo-plus opgeleide groep. Van alle vacatures staat 64% online uit via een intermediair. Hoe lang de vacatures gemiddeld openstaan, heeft Yacht niet onderzocht. De sterkste groei in de vraag doet zich voor bij assistent controllers. Yacht telde in totaal bijna 1500 vacatures voor deze hoogopgeleide groep. Een jaar geleden waren dat er nog maar 670.


vraag-naar-financieel-specialisten-blijft-stijgen

Accountant en auditors

De meest gezochte financieel specialist is nog steeds de accountant/auditor. Yacht telde bijna 3500 uitstaande vacatures voor deze groep. De business controller staat op de tweede plaats. Voor medewerkers met dat profiel staan ruim 1700 vacatures open. Ook populair zijn business analisten. Het aantal vacatures bij deze beroepsgroep steeg in een jaar tijd met 18%.

Uit de kwartaalcijfers van Yacht komt naar voren dat er nog steeds te weinig auditors/accountants zijn, maar dat de tekorten niet meer zo sterk toenemen als in voorgaande periodes. In de eerste drie maanden steeg de vraag naar deze financieel specialisten met 7%, terwijl in voorgaande kwartalen het aantal vacatures voor auditors/accountants nog met tientallen procenten tegelijk toenam. De vraag naar business controllers nam af in het eerste kwartaal: een min van 13% ten opzichte van een jaar eerder.

Grotere kans op baan in de Randstad

In de Randstad hebben financials overigens de meeste kansen om een nieuwe baan te vinden. Maar de vraag naar financials neemt nu ook procentueel toe in Flevoland en Noord-Brabant, constateert Yacht. Een trend is ook het groeiend aanbod van functies die parttime kunnen worden vervuld. Bij de in totaal 43.200 vacatures gaat het in 9100 gevallen om een parttime betrekking. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de cijfers een jaar geleden.