Onze BVCM/Call2Collect servicedesk voor DirectPay is bereikbaar via directpay@call2collect.com

Lees hier het volledige bericht.

Waar kijkt uw toekomstige werknemer naar?

waar-kijkt-uw-toekomstige-werknemer-naar-1

Goed en dus geschikt personeel vinden, is vandaag de dag een grote uitdaging. De economie zit flink in de lift, en de werkloosheidcijfers dalen nog steeds. In vergelijking tot een paar jaar geleden is dat de 'omgekeerde wereld'. Zo snel kan het soms gaan.

De arbeidsmarkt is als gevolg daarvan krap waardoor er steeds minder geschikte medewerkers voorhanden zijn. Dus zal er meer focus moeten liggen op het vinden van DIE kandidaat die in een baan zit maar toe is aan een andere uitdaging. Wat is die uitdaging precies en hoe bereik je hem of haar?

Uw uitdagende vacature heeft hij/zij voorbij zien komen... maar waar kijkt een mogelijke nieuwe werknemer dan nog meer naar? Vandaag de dag ligt de bal weer bij de werkzoekende en dat weet deze groep maar al te goed. Bij een mogelijke carriere-switch is de potentiele werknemer dus kritischer en bewuster op zoek. Hoe uitdagend een vacatureprofiel ook kan zijn... wat straalt het bedrijf eigenlijk uit? Hoe ziet de site eruit, wat levert een zoekopdracht op, hoe verkoopt de potentiele nieuwe werkgever zich online, wie in mijn netwerk kent ze en welke ervaring heeft men met het bedrijf?
 
Een goed en pakkend profiel voor uw nieuwe vacature is vandaag de dag een minimale voorwaarde naast de wijze waarop een organisatie zich presenteert. Weten wat je doelgroep aantrekt en raakt, is noodzakelijk en dat moet online terug te vinden zijn. De werving van nieuwe medewerkers wordt meer en meer een marketinguiting. Waar voorheen de website met name de klant of prospect moest enthousiasmeren, is er nu een dimensie aan toegevoegd. Besef dat de uitstraling van uw bedrijf en wat voor 'footprint' het digitaal heeft ook zal worden meegewogen door uw toekomstige werknemers.
 
In het nog steeds groeiende vacatureaanbod zal uw functie en organisatie er duidelijker uit moeten springen om de interesse te wekken en als trigger te fungeren richting uw website. Een dynamische website zal die interesse moeten vasthouden om de kans te vergroten ook met elkaar in contact te komen.

En goede website helpt niet alleen om interesse voor de vacature te creëren maar tevens om meer traffic te genereren. Bekijk uw website en beoordeel zelf in hoeverre al deze dimensies aanwezig zijn.
 
Kortom: allemaal zaken om als organisatie rekening mee te houden bij het uitzetten van een vacature. In hoeverre bent u zich daarvan bewust? Ik ben benieuwd hoe u dat ziet?

Wilt u graag meer informatie over deze blog of samen kijken hoe BVCM u hierin kan ondersteunen, mail dan naar r.vanderzwan@bvcm.nl.